שאלות ותשובות


האם אוכל לקבל קצבאות מפורטוגל או מאחת המדינות באיחוד האירופאי, כגון : קצבת נכות, קצבת ביטוח לאומי, פנסיה וכדו'?


קצבאות ותשלומים ניתנים רק לאדם שצבר זכויות באיחוד האירופאי. אם גרת, ועבדת לפחות 12 חודשים באחת ממדינות האיחוד וצברת שם זכויות תוכל לקבל זכויות סוציאליות.

(גם אם גרת במדינה X באיחוד ועברת למדינה y באיחוד תוכל לקבל את הזכויות מהמדינה בה אתה שוהה).

האם הנני, שעובד בשירות המדינה דוגמה במשרד הביטחון/ בצה"ל או בתפקידים ממשלתיים יכול להוציא דרכון?


מבחינתנו ומבחינת הפרוצדורה אין כל בעיה. אתה צריך לברר במקום עבודתך שאין לך בעיה להוציא דרכון זר.


יש ברשותי אישור קהילה, האם אני יכול להמשיך את התהליך דרכיכם? מה העלות?


תוכל להמשיך את התהליך דרכינו. תופחת מהתיק עלות האגרה של הקהילה היהודית באם נמצא בידך האישור הרשמי.


הדרכון תקף ל10 שנים, לאחריהם עליו לחדש אותו בשגרירות פורטוגל בת"א באגרה של 75 אירו.


מה תוקף הדרכון הפורטוגלי וכיצד מחדשים?


התהליך עבור קטינים זהה לתהליך הפורטוגלי פרט לכך שבשלב שהתיק בממשלה האפוטרופוסים של הקטין יצטרכו לטוס למדריד על מנת להתראיין מול נוטריון ספרדי.


מהן הדרישות מקטינים (פחות מגיל 18) להוצאת דרכון ספרדי?


מבקש הבקשה יצטרך לעבור 2 מבחנים במכון סרוונטס בארץ, במבחנים יהיה עליו לקבל ציון 80 ומעלה בידיעת השפה הספרדית ובתרבות ספרד.

בנוסף יידרש להגיע למדריד לצורך חתימות וראיון מול נוטריון וכן לקחת חלק בטקס שבועה למלך.



מהן הדרישות מבוגרים (מעל גיל 18) להוצאת דרכון ספרדי?


כן, הזכאות מספיקה גם אם צד אחד של ההורים יהודי זכאי.


אם שאימי או אבי יהודים ונישאו לבני זוג שאינם יהודים יהיה זכאי לדרכון?


ברוב המדינות אין הגבלה לכמות אזרחויות. אתה צריך לבדוק באופן ספציפי מול החוק של אותה מדינה שאתה אזרח בה שלא קיימת הגבלה על אזרחות נוספת.

(בארה"ב , קנדה - אין הגבלה)


הנני אזרח ישראלי שיש בידי אזרחות נוספת האם אוכל לקבל גם אזרחות אירופאית?


ראשית, אחריות הוצאת ת.יושר מהמדינה בה שהית חלה עליך בלבד.  תעודת יושר צריכה להיות מונפקת מקסימום שלושה חודשים לפני הגשתה.

לרוב עליך להגיע לשגרירות המדינה בה שהית ולבקש הנפקה של ת.יושר עבורך.

במידה ושהית בארצות הברית הפרוצדורה היא שונה, הינך צריך להגיש בקשה באתר של הFBI  לת.יושר ("Identity History Summary"), למלא טופס עם הפרטים האישיים שלך, וכן לשלוח למשרדי הFBI בארה"ב טופס תביעת אצבע שלך. עלות הוצאת התעודה הינה  18$ וזמן הטיפול הינו 60 יום.

* יש לציין כי אם השהות שלך בחו"ל אינה מופיעה בדרכון (הנפיק חדש מאז או עברו יותר מ10 שנים) ייתכן ולא ידרשו ת.יושר מחו"ל, אך עליך להיות מוכן לאפשרות שיידרש.


שהיתי בחו"ל מעל 3 חודשים כיצד יהיה עלי להוציא ת.יושר? (השאלה מתייחסת רק אם שהיתי כבוגר)


אם המבקש אומץ כחוק בהיותו עד גיל 18, ניתן להגיש את בקשתו לאזרחות פורטוגלית על סמך הוריו המאמצים. לדוגמה; ילד ממוצא שאינו זכאי, שאומץ בגיל 5 ע"י זוג מרוקניים, יכול לקבל אזרחות פורטוגלית על סמך הוריו המאמצים.


האם אדם שאומץ יכול לקבל אזרחות בהסתמך על זכאות הוריו המאמצים?


לא יהיה ניתן להגיש בקשה לאדם שאינו זכאי בהסתמך על זכאות בן/בת זוגו. במידה ויהיה לבן/בת זוגו אזרחות וירצו לגור באחת ממדינות האיחוד הוא יקבל אישור שהייה ואישור עבודה בלתי מוגבל בזמן בשל נישואיו לאזרח/ית.


האם הזכאות עוברת בין בני זוג? (במידה ואחד מבני הזוג אינו זכאי , האם יוכל לקבל על סמך זכאות בן/בת זוגו)


הילדים לא יוכלו לקבל אוטומטית אזרחות, יהיה על ההורים להגיש בקשה עבור כל אחד מהילדים בנפרד, לכן עדיף עבורם להתחיל את התהליך יחד כאשר הטיפול בתיק יהיה תחת אותו תא משפחתי.

ילדים שנולדים אחרי שההורים מקבלים את האזרחות יוכלו לקבל את האזרחות באופן קל ופשוט על ידי הגשת בקשה בשגרירות פורטוגל.


האם ילדים מקבלים אוטומטית את האזרחות אחרי שההורים מקבלים?


כרגע אנו עוסקים בהוצאת דרכונים פורטוגלים וספרדים. במידה והינך זכאי לדרכון יש להדגיש בפניו תועלות ויתרונות. יש לציין בcrm כי אתה מעוניין בדרכון זר אחר ולציין באיזה דרכון אתה מעוניין.


האם אתם מנפיקים דרכונים אירופאים של מדינות אחרות?


המחיר משתנה רק במקרה שלאבא או לאמא בעצמם יש דרכון פורטוגלי או ספרדי או במידה ששאר הדרכונים בתהליך דרכינו.


האם קיים הבדל במחיר אם לאחד מאחיי או מבני משפחתי קיים דרכון פורטוגלי או ספרדי?


ממשלת פורטוגל רשאית לבצע שינויים בחוק בכל זמן נתון כראות עיניה. אך אם התחלת בקשה והינה באמצע התהליך והשינויים, לא יחולו עליך.


האם יכול להיות מצב שהחוק הפורטוגלי יצא מתוקף?


ממשלת ספרד הודיעה כי החוק הנו עד סוף שנת 2018, כאשר בסופה הם ידונו אם להאריך את החוק לשנה נוספת. ממשלת פורטוגל לא הגבילה את החוק.


האם יש הגבלה על התוקף של החוק הספרדי?


עליך להמציא לנו את המסמכים הבאים:
1.צילום ת.ז+ ספח
2. תעודת לידה (אם לא נולד בארץ).
3.צילום דרכון (כל הדפים גם הריקים)
4.צילום ת.נישואים או גירושין או כתובה (אם הינך רווק תנפיק את של הוריך)
5.צילום של חשבון חשמל או ארנונה (אם אתה גר אצל ההורים אז את של ההורים)
6.מסמך אודות הוריך (ההורה הזכאי) , דרכון או תעודת לידה או כל מסמך אחר באנגלית אודות הולדת או שמות משפחותיך
7.לא חובה - מכתב מרב המאשר את יהדותם (ניתן לעשות זאת עם רב מוסמך איתו אנו עובדים)
8.תקבל מאיתנו אילן יוחסין ריק אותו יצטרך למלא וכן דוגמאות למכתב הסבר לקהילה אותו יצטרך לכתוב.
*תעודת לידה (במידה ונולדת בארץ) ותעודת יושר יוזמנו לך על ידינו



איזה מסמכים עליי להנפיק עבור התהליך?


Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia,Czech Republic, Cyprus, Denmark, Finland, Estonia, France, Germany, Italy , Greece , Hungary , Ireland, Latvia, Netherlands , Lithuania , Luxembourg,  Malta, Spain, Poland, Portugal, Slovakia, Romania, Slovenia, United Kingdom, Sweden.


איזה מדינות חברות באיחוד האירופאי?


עליך לשלוח חשבון חשמל או ארנונה על שמך בכתובת המגורים שלך על אף שאינך גר בארץ.


האם הנני יכול לשלוח חשבון חשמל או ארנונה למרות שהנני גר בחו"ל?


אנשים בעלי דרכונים אירופאים לא נצרכים להנפיק ויזת תייר לארה"ב ויוכלו להיכנס באופן אוטומטי, למעט אנשים שסורבו בעבר לויזה או אנשים בעלי רקע פלילי, אנשים אלו יצטרכו להגיש בקשה חדשה לויזה ככל האדם (ייתכן ואלו שסורבו לויזה לא ממניעים פליליים יקבלו בקלות ובמהירות ויזה בשל הדרכון האירופאי).


האם הדרכון האירופאי מהווה ויזת תייר אוטומטית לארה"ב?


המיסים חלים רק אם אתה גר או עובד במדינה. כאשר יש לך אזרחות אך אינך תושב בפועל לא חלים עליך חובות המס.


אם קיבלתי אזרחות פורטוגלית, אני נדרש לשלם מיסים לפורטוגל?